Το Σύστημά μας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


1. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΤΕΣΤ*. Το εβδομαδιαίο τεστ είναι διάρκειας 20-25 λεπτών. Τα τεστ, παρ' όλο που απαιτούν πολύ χρόνο για τη προετοιμασία τους και το διόρθωμά τους, βοηθούν τους μαθητές τους καθηγητές αλλά και τους γονείς να έχουν μία καλύτερη εικόνα της προόδου.

2. ΕΚΘΕΣΕΙΣ μετά από ειδικά εργαστήρια γραπτού λόγου, οι μαθητές μας ξεκινούν την παραγωγή γραπτού λόγου από την A Class.

3. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ εβδομαδιαίες για την εκμάθηση λεξιλογίου. Η ορθογραφία δεν είναι ποτέ λίστες λέξεων «αγγλικά-ελληνικά», αλλά ασκήσεις σε προτάσεις που προάγουν τη σωστή χρήση του λεξιλογίου.

4. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ποικιλία εργασιών - γραπτές, προφορικές, έρευνας στο διαδίκτυο κ.ά.

5. ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

6. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ κάθε εβδομάδα για τους αδύνατους μαθητές ή για μαθητές που έχουν χάσει μαθήματα.

7. ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ. Ο λόγος που ξεκινήσαμε τη Λέσχη Ανάγνωσης είναι γιατί θεωρούμε ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων ανοίγει καινούριους ορίζοντες ειδικά σε μία εποχή όπου η τεχνολογία (βιντεοπαιχνίδια, ιντερνετ, τηλεόραση) τείνει να αποξενώσει τον άνθρωπο. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα δανείζονται βιβλία από τη βιβλιοθήκη. Στο τέλος του σχολικού έτους διοργανώσαμε ένα κουίζ και όσα παιδιά απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μπαίνουν σε κλήρωση για ένα μεγάλο δώρο.

8. PROJECTS. Βιωματικές, διαπολιτισμικές εργασίες και γενικότερα εργασίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα ευαισθητοποιούν σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, αλληλεγγύης, κ.ά.

9. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ με λογοτεχνικά βιβλία και πρόγραμμα επαναλήψεων.

10. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού περιεχόμενου.

11. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφορά του σχολείου μας στους μαθητές μας πριν από την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο.

12. Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ περιλαμβάνει όλους τους βαθμούς, απουσίες, παρατηρήσεις για τους γονείς μέσω της ιστοσελίδας μας με προσωπικό κωδικό.

13. ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΜΕ με το να συμπεριλαμβάνουμε στις τελικές εξετάσεις μας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
-ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ (LISTENING)
-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ (READING)
-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ (σε όλη την ύλη του έτους) USE OF ENGLISH
-ΕΚΘΕΣΗ (WRITING)
-ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ (ORAL EXAM) με καθηγητή που δεν διδάσκει το παιδί
Με αυτό τον τρόπο εξέτασης ο μαθητής εξοικειώνεται από τις πρώτες του τάξεις (JUNIORS) με τις απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αργότερα.

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο