ΜΑΙΟΣ 2007 Ενημερωτικό Δελτίο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 
με αφορμή την ολοκλήρωση ενός ακόμα σχολικού έτους στην 31χρονη πορεία μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα τελευταία νέα του σχολείου μας.

Αποτελέσματα εξετάσεων Michigan Μαρτίου 2007

Συγχαίρουμε τους 22 μαθητές μας που πέτυχαν στις εξετάσεις Επιπέδου Γ2 Proficiency Michigan Μαρτίου 2007. Οι 19 από αυτούς πέρασαν με προετοιμασία μόλις 5-6 μηνών!

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Έκθεσης του Ελληνικού Ταμείου για τη Μέριμνα των Ζώων

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας Όλγα Θεοδωράκη από τη B Class και Νίκο Γαβαλά από την A Class για τη βράβευσή τους από το «Ελληνικό Ταμείο για τη Μέριμνα των Ζώων» για τις εργασίες τους με θέμα “A Sad Animal” («Ένα Λυπημένο Ζώο»). Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου, 6μμ, στο Capsis Beach Hotel στην Αγία Πελαγία. Συνολικά θα βραβευθούν 9 μαθητές από όλη την Κρήτη.

Προσωπικοί κωδικοί Internet μηνιαίας ενημέρωσης προόδου μαθητών

Με επιτυχία λειτούργησε για πρώτη χρονιά η χρήση προσωπικού κωδικού από τους γονείς των μαθητών μας για τη μηνιαία ενημέρωσή τους σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας www.featham.gr. Ο γονέας μπαίνοντας στην ιστοσελίδα πληκτρολογεί τον κωδικό του παιδιού του (ο οποίος είναι μοναδικός και απολύτως ασφαλής) κι έτσι έχει πρόσβαση στους βαθμούς, απουσίες και σχόλια που αφορούν στο παιδί του και ενημερώνονται στο τέλος κάθε μήνα. Οι προσωπικοί κωδικοί δίνονται κάθε Σεπτέμβριο. Συνιστούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα μας καθώς εκεί δημοσιεύουμε όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις μας.

CD ROM Ασκήσεων Λεξιλογίου

Μετά από συμπλήρωση ερωτηματολογίων, οι μαθητές μας μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε για πρώτη χρονιά η διανομή CD ROM σε κάθε τάξη με το λεξιλόγιο όλης της σχολικής χρονιάς. Με τη χρήση του CD ROM οι μαθητές μπορούν να κάνουν συνεχείς επαναλήψεις μέσω ασκήσεων στο σπίτι τους. Υπενθυμίζουμε στους γονείς ότι οι μαθητές που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους να κάνουν εξάσκηση στην Αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του σχολείου μας.  Τέλος, σας συμβουλεύουμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν χρήση του CD ROM κατά τη διάρκεια των διακοπών για επανάληψη του λεξιλογίου της τάξης που μόλις ολοκλήρωσαν.

Ενημέρωση γονέων για την τάξη Proficiency

Την Τετάρτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση ειδικά για την τάξη Proficiency σχετικά με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (Advanced Επίπεδο Γ1 και Proficiency Επίπεδο Γ2) που υπάρχουν και την προετοιμασία γι’ αυτά.

Καλοκαιρινό διάβασμα

Δώσαμε καλοκαιρινό διάβασμα σε όλους τους μαθητές μας και σας παρακαλούμε να φροντίσετε έγκαιρα για την αγορά των βιβλίων. Λίγο αλλά συχνό διάβασμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό ως προς τη διατήρηση του επιπέδου γνώσεων της τάξης που ο μαθητής έχει ολοκληρώσει.

Αποτελέσματα εξετάσεων γλωσσομάθειας

Τα αποτελέσματα  PALSO   EDEXCEL   MICHIGAN θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο μέσω Internet. Θα έχετε πρόσβαση στους φορείς που εκδίδουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας μας (www.featham.gr). Τα αποτελέσματα CAMBRIDGE θα ανακοινωθούν στις 3 Αυγούστου τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr

 ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ για τις τάξεις A-junior, A, B, C και D

Θα γίνουν επαναληπτικά μαθήματα για τους μαθητές μας των τάξεων A-junior, A, B, C και D πριν την έναρξη του σχολικού έτους στις 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 6-8μμ. Πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία από 27-31 Αυγούστου 11πμ-1μμ καθημερινά.

Εξετάσεις Michigan Proficiency: κατάργηση του Preliminary Test

Από εφέτος καταργείται το προκαταρκτικό τεστ Preliminary το οποίο έπρεπε να περάσει κάποιος για να μπορέσει να δώσει το τελικό τεστ. Επίσης, καθιερώνονται 2 εξεταστικές περίοδοι για το Michigan Proficiency: κάθε Νοέμβριο και Ιούνιο.

Οι μεγάλοι τυχεροί που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο

Οι μεγάλοι τυχεροί Φίλιππος Τσιαούλης και Μαίρη Τσιμπούκα  κέρδισαν στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή μας από ένα ταξίδι 5 ημερών στο Λονδίνο με ξεναγήσεις, προσφορά του Κέντρου Αγγλικών Φήταμ. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ   F  (Lower)  CLASS 2007    

Μια σειρά ειδικά μελετημένων μαθημάτων MONO 5 ΗΜΕΡΩΝ (σύνολο 15 ωρών) μέσα στο καλοκαίρι είναι αρκετό ούτως ώστε οι μαθητές που αποφοίτησαν από την τάξη F (Lower) το Μάιο και επιθυμούν να συνεχίσουν στην τάξη Proficiency το Σεπτέμβριο:

  • να κάνουν μια σύντομη εισαγωγή και προετοιμασία για την τάξη PROFICIENCY
  • να μη χάσουν την επαφή με τη γλώσσα

Πρόκειται για 5 μαθήματα των 3 ωρών και θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο κάθε Τετάρτη και την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου από 5 - 8μμ.           ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο μας θα είναι ανοιχτό κάθε
Τετάρτη 10-12.
 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

1

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο