H Eυρωπαϊκή ημέρα γλωσσών στο κέντρο αγγλικών ΦΗΤΑΜ 2007


Για μια ακόμη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάστηκε στο Κέντρο Αγγλικών Ασημένιας Φήταμ. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών θεσπίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2001 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου με σκοπό να αφυπνίσει το κοινό όσον αφορά τη σημασία της γλωσσομάθειας, να προωθήσει τον πλούσιο Ευρωπαϊκό πολιτισμό και να ενθαρρύνει την εφ’ όρου ζωής γλωσσομάθεια εντός και εκτός των σχολείων. Ο εορτασμός, που διήρκησε από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, πλαισιώθηκε από διαγωνισμό αφίσας, καρτ ποστάλ και κουίζ. Συγχαρητήρια στους 28 βραβευθέντες μαθητές.

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2007


Βραβευθέντες για κουίζ μαθητές

A CLASS PROJECTS: Β CLASS PROJECTS:

A1


A4

A5




A7

Danae Roussaki
Irene Markaki

George Tachtatzis

Ioanna Stavgiannoudaki
Diamando – Maria Alexandraki
George Alexandrakis
Niki Papadaki

Debbie Floury
Helen Vigliraki

 

B2


B3




B4

B5



B6

B7
Niki Galerou
Aspa Sfakianaki

Vaggelio Panagiotaki
Rena Babaliari
Katerina Spyridaki
Ioanna Findili

Iva Chotza

Lambros Pantzekos
Konstantinos Sofianos
Dimitris Fragkakis

Vasia Malliarou

Helen Spyridaki
Ioanna Lyroni





C CLASS PROJECTS: F CLASS PROJECTS:

C4

George Boulis F2 Emmanouil Doulgerakis

D CLASS PROJECTS: PROFICIENCY CLASS PROJECTS:

D1

Theodoros Galliakis
Evangelia Stelioudaki
Georgios Marinakis
F2 Ioanna Kavroulaki



GENERAL QUIZ 1:
1. Πόσες γλώσσες υπάρχουν στον κόσμο;
α. 40 – 60     β. 400 – 600     γ. 4000 – 6000     δ. 40.000 – 60.000 
2. Πόσες γλώσσες ομιλούνται στη Μ. Βρετανία;
α. 1   β. 3   γ. 100   δ. πάνω από 300
3. Ποια γλώσσα ομιλείται περισσότερο σαν μητρική ή πρώτη γλώσσα;
α. αγγλικά  β. ρώσικα  γ. ισπανικά  δ. κινέζικα 
4. Ποια γλώσσα ομιλείται περισσότερo σαν δεύτερη γλώσσα;
α. αγγλικά  β. ισπανικά  γ. γαλλικά  δ. ρώσικα
5. Γιατί να μάθει κάποιος μια άλλη γλώσσα όταν όλοι μιλούν αγγλικά;
α. δεν μιλούν όλοι αγγλικά  
β. το να μάθεις μια άλλη γλώσσα σε βοηθάει και με τα αγγλικά σου
γ. αν θέλεις να πείσεις ή να επηρεάσεις κάποιον είναι καλύτερα να μιλάς τη γλώσσα του
δ. δίνει προσωπική ικανοποίηση και διευρύνει τους ορίζοντές σου
6. Ποια λοιπόν είναι η πιο χρήσιμη γλώσσα να μάθουμε;
α. γαλλικά   β. κινέζικα  γ. ισπανικά  δ. οποιαδήποτε γλώσσα

Απαντήσεις QUIZ 1:
1. γ  2. δ  3. δ  4. α  5. όλες σωστές  6. δ



C class QUIZ 2:
1. In which country are Turin, Milan and Pisa?
A. Spain  B. Italy   C. Austria
2. When did the French Revolution occur?
A. 1789  B. 1879  C. 1987
3. Which country’s currency was the escudo?
A. Spain  B. Portugal  C. Germany
4. What is the capital city of Austria?
A. Vienna  B. Geneva  C. Oslo
5. Of what country is Rome the capital?
A. Italy   B. Portugal  C. France
6. Does European Parliament meet in…?
A. Strasbourg  B. Brussels  C. Frankfurt
7. In which city is the Uffizzi art gallery?
A. Florence  B. Venice  C. Paris
8. A British car abroad shows the letters GB, where do cars with I come from?   
A. India  B. Indonesia  C. Italy
9. Amsterdam is the capital of the Netherlands – where is the government based? 
A. Amsterdam  B. The Hague  C. Rotterdam
10. In which century did the Ottoman Turks conquer Constantinople? 
A. 14th    B. 15th   C. 13th


Απαντήσεις QUIZ 2:
1. B  2. A  3. B  4. A  5. A  6. A  7. A  8. C  9. B  10. B





D + F classes QUIZ 3:
1. Which great painter of the 17th century is associated with Amsterdam?  
A. Picasso  B. Rembrandt  C. Dali
2. What nationality was the painter Van Gogh?
A. Italian  B. Dutch  C. French
3. In which country is Lillehammer where the 1994 Winter Olympics were held?
A. Russia  B. Norway  C. Turkey
4. On the coast of which sea is Barcelona?
A. Baltic  B. Mediterranean C. Black
5. What is the capital city of the Netherlands?
A. Copenhagen B. Amsterdam  C. Helsinki
6. Of what country is Zagreb the capital?
A. Croatia  B. Sweden  C. Albania
7. Of what country is Berlin the capital
A. Belgium  B. Luxenberg  C. Germany
8. Which is the longest river in Europe?
A. Nile   B. Volga  C. Amazon
9. On the coast of which sea is Stockholm?
A. Baltic  B. Mediterranean C. Black
10. In which country is Venice? 
A. Austria  B. France  C. Italy

Απαντήσεις QUIZ 3:
1. C  2. B  3. B  4. B  5. B  6. A  7. C  8. B  9. A  10. C

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο