Έτος Εθελοντισμού 2016-2017

Keep smiling with QLS: From chlidren to children

Εγκαινιάζοντας δυναμικά το 3ο έτος της Anti-Bullying Εκστρατείας μας, συμμετέχουμε παράλληλα και στο Έτος Εθελοντισμού “Keep Smiling with QLS: From Children to Children” (Συνέχισε Να Χαμογελάς με το QLS: Από Παιδιά σε Παιδιά).

Ο εθελοντισμός δίνει την ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά μας έννοιες όπως συμπόνια, ανθρωπισμό, ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και αλτρουισμό. Μέσω της προσφοράς, τα παιδιά αποκτούν αίσθηση της αυτοεκτίμησης και της ολοκλήρωσης.

Στην προσπάθειά του να ανεβάσει τον πήχη στην εκπαίδευση και παράλληλα να αφομοιώσει τις κοινωνικές πτυχές της, το Educational Team του QLS σκέφθηκε να συμπεριλάβει την ιδέα του εθελοντισμού στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του QLS. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από την γλώσσα, οι μαθητές μας θα αποκομίζουν ήθη όπως αυτά που περιγράφονται παραπάνω.

Στόχος μας είναι να ανάψουμε μια σπίθα που ίσως φουντώσει το πνεύμα του εθελοντισμού. Μια τέτοια σπίθα μπορεί να ανάψει με τη διδασκαλία της σημασίας που έχει η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και μέσα από την συμμετοχή και υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανισμών σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Μιας και το ευκολότερο πράγμα που μπορεί να προσφέρει κανείς είναι το χαμόγελο, το QLS αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την φράση “KEEP SMILING WITH QLS!” σαν τίτλο του νέου αυτού project.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων εθελοντισμού σχεδιασμένων από τα μέλη του Δικτύου σε στενή συνεργασία με τις καταξιωμένες εκπαιδεύτριες καθηγητών Lilika Kouri και Suzanne Antonaros.

Στόχος των μαθητών είναι η προσπάθεια να φέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα εκείνων που έχουν ανάγκη, κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με δράσεις αφύπνισης κατά του σχολικού εκφοβισμού, μια καλή κουβέντα, ένα χέρι βοηθείας ή ένα μικρό δωράκι στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας. Αυτή η χρονιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά, για αυτό και συνοδεύεται από τον τίτλο “FROM CHILDREN TO CHILDREN”.

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο