Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2015

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΤΟ QLP!

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΤΟ QLP!

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές και των 2 σχολείων μας έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς το Τεστ Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP. Επίσης, οι ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες (που συνοδεύονται από 16σέλιδη αναφορά) με τους γονείς έχουν ολοκληρωθεί και έχουμε ήδη περάσει στην υλοποίηση του προγράμματος QLP εντός της τάξης μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Το QLP είναι ένα ΝΕΟ πρόγραμμα που το Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS υλοποιεί από φέτος πανελλαδικά, για τα 25 σχολεία-μέλη του, σε συνεργασία με το Computer Academy.      To QLP περιλαμβάνει το Ariston MI Test, ένα αξιόπιστο τεστ Πολλαπλής Νοημοσύνης (Gardner) σταθμισμένο στην Ελληνική πραγματικότητα και βασισμένο σε ερευνητικά αποτελέσματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Από το τεστ αυτό προκύπτει το μαθησιακό προφίλ ή αλλιώς ο μαθησιακός χάρτης του μαθητή. Ο μαθησιακός χάρτης, με τη σειρά του, θα υποδείξει στον εκπαιδευτικό, στο γονέα και τον ίδιο το μαθητή πώς θα μαθαίνει πιο γρήγορα, πιο άνετα, πιο αποτελεσματικά, να συγκρατεί περισσότερα στη μνήμη και να ανακαλεί ευκολότερα πληροφορίες. Τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ», ως μέλη του QLS και με την κα Φήταμ να διατελεί πρόεδρος του Δικτύου, διαθέτουν το πρόγραμμα QLP κατ’ αποκλειστικότητα στους μαθητές τους στο Ρέθυμνο και στο Ατσιπόπουλο. Μέσω της ανάλυσης του μαθησιακού χάρτη, οι μαθητές, από την πλευρά τους, θα μπορούν να αναπτύσσουν εξατομικευμένες τεχνικές μελέτης γνωρίζοντας τους ιδιαίτερους μαθησιακούς τους τύπους και τον τρόπο που προσλαμβάνουν κι επεξεργάζονται τη γνωστική πληροφορία. Στην ουσία, θα μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν. Λίγα λόγια για το κύρος του Computer Academy. Ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε έχει αναλάβει τη δημιουργία μιας σειράς αξιόπιστων εξειδικευμένων τεστ καθώς και τη σχεδίαση ειδικών Πληροφοριακών Συστημάτων για τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας: Κωνσταντίνο Καραμανλή, Χρήστο Σαρτζετάκη και Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Μετρά πολλές ακόμη επώνυμες συνεργασίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι ακόλουθες: Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικό Επιτελείο Στρατού, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Coca-Cola 3E, INTERAMERICAN, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εθνική Βρετανική Βιβλιοθήκη, Ευγενίδειο Ίδρυμα, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ΤΕΙ Κρήτης, Laura Ashley, Vodafone-Panafone SA, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, Ελληνο-Γερμανική Αγωγή κ.ά.. Στην παραπάνω λίστα έρχεται να προστεθεί και το Δίκτυο QLS με το QLP, το μόνο σταθμισμένο σύστημα μέτρησης της Πολλαπλής Νοημοσύνης από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, που χαρτογραφεί με ακρίβεια το μαθησιακό προφίλ του μαθητή.  

                                                                                                                                                                    

 • 1 ΧΡΟΝΟΣ «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ANTI-BULLYING» Η Εκστρατεία Anti-Bullying των Κέντρων Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» έχει ήδη συμπληρώσει 1 χρόνο δράσης. Για να γιορτάσουν αυτό το γεγονός και για να ευχαριστήσουν την Ομάδα Εθελοντών Anti-Bullying, που αποτελείται από 30 μαθητές, τα Κέντρα Φήταμ διοργάνωσαν μία όμορφη συνάντηση το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του Αυγούστου. Μόλις συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους της Ομάδας, κα Ασημένια και κ. Φρεντ, κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο για μία σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη. Η συνάντηση με το Δήμαρχο είχε χαρακτήρα συμβολικό καθώς η Ομάδα Εθελοντών του παρέδωσε τις 1025 υπογραφές που συνέλεξε από πολίτες του Ρεθύμνου οι οποίοι ενημερώθηκαν πάνω στο φλέγον θέμα. Μαζί με τις υπογραφές, παρέδωσαν και την πρώτη εκτύπωση της Εφημερίδας Anti-Bullying «Σχολική Ζωή, Χαρούμενη για Όλους», που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τους εθελοντές και περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς και παιδιά, όλες τις δράσεις της Εκστρατείας, συνεντεύξεις με την ψυχολόγο Βικτωρία Πρεκατέ και τον Dope MC των Stavento, έρευνα με ποσοστά σχολικού εκφοβισμού στην πόλη μας κ.ά. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε την Ομάδα για τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ευχήθηκε η πόλη μας να μην τραυματιστεί ξανά από το φαινόμενο αυτό. Αμέσως μετά τη συνάντηση, με τη δύση του ηλίου, οι Εθελοντές επέστρεψαν στα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ όπου τους περίμενε μία μοναδική κινηματογραφική βραδιά! Η ολάνθιστη αυλή του σχολείου μετατράπηκε για ένα βράδυ σε …θερινό σινεμά όπου οι εθελοντές παρακολούθησαν με άφθονο ποπ-κορν μία τρυφερή κινηματογραφική ταινία πάνω στον εκφοβισμό. Μετά το τέλος της ταινίας, ακολούθησε συζήτηση πάνω στα μηνύματα που μετέδωσε στα παιδιά και η βραδιά έληξε με ένα αίσθημα συγκίνησης και ικανοποίησης αλλά και τη δέσμευση ότι το πολύτιμο έργο της Ομάδας Εθελοντών θα συνεχιστεί! Μπορείτε να διαβάσετε ψηφιακά την Εφημερίδα Anti-Bullying στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://featham.gr/book/

 

 • REUNION ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Ένα χρόνο μετά την εκπαιδευτική εκδρομή μας με 31 μαθητές στο φημισμένο ιδιωτικό σχολείο Christ's Hospital, η παρέα ξαναβρέθηκε εκεί όπου ...όλα ξεκίνησαν ...δηλαδή στα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ»! Με χαμόγελο, συγκίνηση και μπόλικη καλοκαιρινή διάθεση, στη δροσερή και ολάνθιστη αυλή του σχολείου Ρεθύμνου, οι μαθητές παρέλαβαν τα Διπλώματα φοίτησής τους στο ιστορικό σχολείο, απόλαυσαν αναμνηστικά βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδρομής τους, ενώ αναπόλησαν τις στιγμές που μοιράστηκαν στo Harry Potter Studio Tour, στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου με την παράσταση Charlie & the Chocolate Factory, τις επισκέψεις στο Madame Tussauds London, στο The Official London Eye, στο Natural History Museum, London, στο Science Museum, στο Brighton Pier και στο Arundel Castle, μεταξύ άλλων! Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στην περυσινή εκδρομή έχουν ήδη αποφασίσει να επιστρέψουν μαζί μας το 2016 στο φημισμένο σχολείο για να ξαναζήσουν τη μαγεία! Παράλληλα, τα Κέντρα μας αποχαιρέτησαν την τάξη Proficiency που μόλις αποφοίτησε και απένειμαν τα κορνιζωμένα πιστοποιητικά Proficiency Δεκεμβρίου 2014 στους κατόχους τους. Το πολυδιάστατο event μας πλαισιώθηκε από πλούσιο catering, μουσική και την καθιερωμένη ξενάγηση στον έναστρο ουρανό από τον κ. Φρεντ με το τηλεσκόπιό του. Κάπως έτσι, με αυτή τη νοσταλγική βραδιά έκλεισε και το 39ο έτος λειτουργίας των Κέντρων μας!

                                                                                                                      

 • 6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ QLP   Συνολικά 6 παρουσιάσεις μέσα σε μια εβδομάδα τον Σεπτέμβριο, σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο, έδωσαν την ευκαιρία σε εσάς, που επί 4 δεκαετίες μας εμπιστεύεστε, να γνωρίσουν το Τεστ Πολλαπλής Νοημοσύνης ARISTON!  Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!                                                                                                                                                                                                                                  
 • Η καθιερωμένη ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ μας αφιερωμένη στην ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, φέτος θα έχει θέμα την 40ή Επέτειο των Κέντρων μας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο CINELAND Παντελής. Οι ώρες θα ανακοινωθούν. Παρακαλούμε να παραστείτε στην εκδήλωση αυτή όπου τα παιδιά θα παρουσιάσουν σκετσάκια, τραγούδια και θα γίνουν απονομές πιστοποιητικών γλωσσομάθειας  PALSO – EDEXCEL – LOWER – PROFICIENCY και η βράβευση των αριστούχων μαθητών της περυσινής σχολικής χρονιάς.                                                       
 • ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ Είναι γνωστή η σχέση μας με τις οργανώσεις Δήμου Ρεθύμνου για Άπορους Μαθητές, Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Σύλλογο ΑΓΑΠΗ, UNICEFκαι την ACTIONAID της οποίας έχουμε αναλάβει την αναδοχή 4 παιδιών από το 1998, με σύμμαχους γονείς και μαθητές. Ενισχύσετε λοιπόν και φέτος το σημαντικό αυτό έργο  συμμετέχοντας στην ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ μας την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 6μμ στο Ατσιπόπουλο και 7μμ στο Ρέθυμνο με πολλά πλούσια δώρα. Φέτος που γιορτάζουμε 40 ΧΡΟΝΙΑ, επιλέξαμε το ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ των κληρώσεών μας να είναι το φετινό ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΔΩΡΟ των Χριστουγέννων στη Μεγάλη Βρετανία! Λέγεται ΒΒ-8 και είναι το υπερσύγχρονο ρομπότ της νέας ταινίας StarWars που θα κλέψει την καρδιά σας! 2o ΔΩΡΟ θα είναι και φέτος το ΝΕΟ «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» με το ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Τζέφ Κίνι. 3ο ΔΩΡΟ:TABLETκαι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα πλούσια δώρα όπως κινηματογραφικά ημερολόγια τοίχου, κ.ά..Παρακαλούνται οι γονείς που διαθέτουν εμπορικά καταστήματα, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν κι εκείνοι κάποιο δώρο στην κλήρωση.  

 

 • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Μεγάλη φιλανθρωπική δράση “LivingWithASmile” – «Ζώντας Με Χαμόγελο». Γιορτάζουμε φέτος 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση και συγκεντρώνουμε για 3η συνεχή χρονιά αγαθά για να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρεθύμνου!  Όλοι οι μαθητές λαμβάνουν την τσαντούλα που επιστρέφουν με αγαθά για τους συνανθρώπους μας. Καθώς συγκεντρώνουμε τις τσάντες, «χτίζουμε» το δικό μας εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο. Πέρυσι συγκεντρώσαμε 2,5 τόνους αγαθών! Ας κάνουμε το ίδιο και φέτος.
 • ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών μας, έχουμε συμμετάσχει μέχρι στιγμής στα ακόλουθα events:                                                                                                                                        -Σε ένα διήμερο σεμινάριο, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, το QLS προσέφερε στα σχολεία-μέλη της Κρήτης, που ανέρχονται πλέον σε 3, όλη την εκπαίδευση που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από 3 εισηγητές του Computer Academy. Όλα τα μέλη του προσωπικού μας, συμπεριλαμβανομένης και της γραμματείας μας, έμαθαν να αναλύουν το μαθησιακό χάρτη του κάθε μαθητή και να μεταδίδουν αποτελεσματικότερα τη γνώση μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, αποβάλλοντας αναχρονιστικές απόψεις περί μάθησης.                                   -Στα Φεστιβάλ Λογοτεχνίας και Κινηματογράφου του Λονδίνου όπου ο Φρεντ Φήταμ από τη Διεύθυνση των Σχολείων μας έδωσε το «παρών» τον Οκτώβριο.                                                                                                           -Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS, στις 7 & 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, όπου η Διεύθυνσή μας παραβρέθηκε. Στα πλαίσια του διημέρου διεξήχθησαν και τα εγκαίνια του νέου γραφείου του QLS παρουσία πολλών μεγάλων ονομάτων από το χώρο της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.                                                                                                                                                                                                                                    
 • ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Στα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ Ρεθύμνου και Ατσιπόπουλου, η επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό των αγγλόφωνων χωρών γίνεται βίωμα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που φέρνουν τους μαθητές ένα βήμα πιο κοντά στην εμπέδωση των γνώσεών τους. Με μια πλειάδα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ξεκινώντας από το Σεπτέμβρη, κύλησε το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους στα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ.

-Στις 21 Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης γιορτάστηκε μέσα από projects και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

-Ακολούθησε στις 26 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών την οποία οι μαθητές τίμησαν μέσα από εργασίες και κουίζ.

-Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με το ετήσιο μεγάλο αφιέρωμά μας στον μεγάλο Βρετανό συγγραφέα παιδικών βιβλίων, RoaldDahl, μέσα από δημιουργίες γύρω από το πλούσιο συγγραφικό του έργο. -Μικροί και μεγάλοι μαθητές γιόρτασαν τον Οκτώβριο την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και το Halloween (Γιορτή των Αγίων Πάντων) μέσα από θεματικές εργασίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

-Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με αναφορά στη «Νύχτα του Γκάι Φωκς» ή «Νύχτα των Πυροτεχνημάτων» που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 του μήνα στη Μεγάλη Βρετανία και αφορά την αποτυχημένη απόπειρα του Guy Fawkes να ανατινάξει το Κοινοβούλιο στην Αγγλία το 1605.                                                                                                                                                 -Τον πρώτο κύκλο δραστηριοτήτων ολοκληρώνει ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών στις 26 Νοεμβρίου με θεματικές εργασίες και δημιουργίες πάνω στην έκφραση της ευγνωμοσύνης.

 

 • ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FACEBOOK   Το Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας στο Facebook ο Μεγάλος Εορταστικός Διαγωνισμός με ένα δώρο-έκπληξη, περιζήτητο και συλλεκτικό που θα λατρέψουν τα παιδιά!! Κάνετε λοιπόν Like στη σελίδα μας www.facebook.com/AsimeniaFeatham για να ενημερώνεστε πάνω στις τελευταίες δραστηριότητές μας.

 

 • MOCK TEST (Τεστ Προσομοίωσης) Μόλις ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο Τεστ Προσομοίωσης για τους υποψηφίους του επιπέδουB2 Lower. Στην τάξη αυτή προετοιμάζουμε τους υποψηφίους για τις παρακάτω εξετάσεις:

-       CAMBRIDGEFCE με βάση μέσο όρο 12.

-       MICHIGANECCE με βάση μέσο όρο 13.

-       PTEEDEXCEL με βάση μέσο όρο 10.

-       MICHIGANMSU με βάση μέσο όρο 12 (αλλά κανένα μέρος δεν πρέπει να είναι κάτω από 10).

             Όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά βρίσκονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ και ισότιμα. Οι εξετάσεις αυτές πιστοποιούν την Καλή Γνώση στην Αγγλική Γλώσσα και πραγματοποιούνται το Μάιο.

 

 

 • ΚΩΔΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δόθηκαν τα αυτοκόλλητα με τους προσωπικούς κωδικούς Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης Προόδου μέσω της ιστοσελίδας μας www.featham.gr (ενότητα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  και κλικ στο σύμβολο Ηλεκτρονική Ενημέρωση). Εκεί έχετε μία πλήρη ΜΗΝΙΑΙΑ εικόνα της πορείας του παιδιού σας με σχόλια, απουσίες και πλήρη βαθμολογία. Οι επόμενες Ηλεκτρονικές Ενημερώσεις Προόδου θα αναρτηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες: 10/12, 10/1, 10/2, 10/3, 10/4 και 10/5. Έτσι δε χρειάζεται να περιμένετε τους Ελέγχους Προόδου που δίνουμε κάθε 3μηνο για πλήρη ενημέρωση. Βεβαίως, σας υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση και το προσωπικό μας είναι πάντα στη διάθεσή σας κατόπιν ραντεβού.

 • ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τη Γραμματεία για τυχόν αλλαγές στη διεύθυνση, τηλέφωνα ή email σας.

 

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Υπενθυμίζετε και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δανείζονται βιβλία από το BOOK CLUB ή τη βιβλιοθήκη και να χρησιμοποιούν το iE-BOOK.

 

Για όλα μας τα αποτελέσματα, τη μηνιαία πρόοδο των παιδιών σας, τα νέα μας, φωτογραφικό υλικό και γενικές πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα μας www.featham.gr αλλά KAI τη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/AsimeniaFeatham).

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο