Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2015

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ANTI-BULLYING
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
Β’ ΚΥΚΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ
...

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ANTI-BULLYING Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου, η Ομάδα Εθελοντών Anti-bullying πραγματοποίησε μία ακόμη συνάντηση. Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν ακούραστα πάνω στα επόμενα Projects τους! Για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στη συγκεκριμένη γιορτή, φρόντισαν να δημιουργήσουν το banner "BULLYING BREAKS HEARTS" το οποίο κοσμεί την είσοδο το σχολείου μας στο Ρέθυμνο. Το Anti-Bullying έργο που ξεκινήσαμε εδώ και 6 μήνες συνεχίζεται δυναμικά! 
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Τα παιδιά σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και με αποκριάτικα δημιουργήματα σε κλίμα ενότητας ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό! Ξεχώρισαν οι υπερήρωες που δημιούργησαν οι μαθητές της C Class με υπερδυνάμεις που καταπολεμούν το Bullying!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με μια ανθρώπινη αλυσίδα σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο ο διαμοιρασμός των αγαθών με προορισμό το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρεθύμνου! Η Ομάδα Εθελοντών Anti-bullying είχε ανέλαβε με κέφι τη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης! Οι τσαντούλες με τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας είχαν σχηματίσει από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε μας σχολείο. Με προσοχή οι εθελοντές συνέλεξαν τις τσαντούλες, οι οποίες έφεραν από ένα Anti-Bullying μήνυμα η κάθε μια, και τις φόρτωσαν στο φορτηγό του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Έτσι το μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό ταξίδεψε σε κάθε ένα από τα σπίτια των 600 οικογενειών που το Κοινωνικό παντοπωλείο στηρίζει. Φέτος μαζέψαμε πάνω από 2 τόνους αγαθών!!! 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ για ακόμη μία χρονιά διοργάνωσαν μία πολυδιάστατη μαραθώνια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κινηματοθέατρο “Cineland Παντελής”. H γιορτή είναι πάντα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και συγκεκριμένα φέτος είχε θεματολογία που αφορούσε την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού καθώς τα Κέντρα Φήταμ έχουν αφιερώσει τη φετινή σχολική χρονιά στον σκοπό αυτό. Πραγματοποιήθηκαν τρείς διαφορετικές γιορτές χωρισμένες ανά επίπεδα μαθητών και τις 3 φορές γέμισε ασφυκτικά η μεγάλη αίθουσα του “Cineland”. Στα 15 θεατρικά και μουσικοχορευτικά έργα συμμετείχαν 320 μαθητές μετά από πολύμηνη προετοιμασία. Οι παραστάσεις των παιδιών είχαν ιδιαίτερη ποικιλία. 
Ξεχώρισε η επετειακή μεταφορά του βιβλίου του Roald Dahl «O Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» για τα 50 χρόνια από την έκδοσή του, η μεταφορά του «Καρυοθράυστη» με μπαλέτο και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, η κλασσική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς και «Η Επιστροφή του Σκρουντζ» που είχε χαρακτήρα “Anti-Bullying”. Τα παιδιά πραγματικά εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε τις ερμηνείες τους που περιελάμβαναν χορό, τραγούδι, θέατρο και ποίηση. Παράλληλα, η μαθητική Ομάδα Εθελοντών “Anti-Bullying” ανέλαβε την ενημέρωση όλων των παρευρισκομένων πάνω στο σχολικό εκφοβισμό, συνέλεξε υπογραφές και μοίρασε αυτοκόλλητα με μήνυμα “Anti-Bullying”. -ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Η γιορτή πλαισιώθηκε από απονομές κορνιζωμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και αριστείων αλλά και βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών με βραβεία που έφεραν τα ονόματά τους χαραγμένα σε αναμνηστική πλακέτα. -ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Ακολούθησαν τις επόμενες μέρες εορταστικά παιχνίδια, γνωριμία με Βρετανικές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και παραδόσεις, καθώς επίσης και οι ετήσιες Μεγάλες Κληρώσεις (με συνολικά 126 δώρα!) για τη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων για το παιδί. Δύο συλλεκτικά αντίτυπα του νέου βιβλίου της σειράς «Το Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» με το ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Jeff Kinney, δύο TABLET και δύο NETBOOK κέρδισαν οι μεγάλοι τυχεροί σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο. -ΔΩΡΕΕΣ: Εκτός από τους 2 τόνους αγαθών που διατέθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, συγκεντρώθηκαν συνολικά 2150 και διατέθηκαν στους ακόλουθους κοινωφελείς σκοπούς τοπικής και διεθνούς εμβέλειας: 300 Δήμος Ρεθύμνου για Άπορους Μαθητές,200 Σύλλογος AMEA, 200 Χαμόγελο του Παιδιού, 200 Παιδικά Χωριά SOS, 200 Σύλλογος Αγάπη, 1050 ACTIONAID (αναδοχή 4 παιδιών). Επιπλέον, από τη διάθεση ειδών UNICEF, συγκεντρώθηκε το ποσό των 600 για τη συγκεκριμένη οργάνωση.
 

Β’ ΚΥΚΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ Ολοκληρώθηκε ο Β’ Κύκλος Εξετάσεων Προσομοίωσης με 17 συνολικά (MOCK) για τους μαθητές των τάξεων Lower και Proficiency.
smile emoticon Η κα ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΗΤΑΜ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ QLS Τα σχολεία μας μετρούν 3 χρόνια συμμετοχής στο Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS. To τελευταίο meeting πραγματοποιήθηκε στις 28/2 και 1/3 στην Αθήνα όπου κατόπιν ψηφοφορίας, η κα Ασημένια αναδείχτηκε νέα πρόεδρος του QLS (Quality in Language Services – Ποιότητα σε Υπηρεσίες Γλωσσών).
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Στις 31 Μαρτίου, για μία ακόμη χρονιά, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Ιωάννης Μπάρδης θα πραγματοποιήσει στα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ σεμινάριο για τους υποψήφιους των εξετάσεων Michigan καθώς επίσης και τεστ προσομοίωσης προφορικού λόγου και αξιολόγηση εκθέσεων των μαθητών συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς. 
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ CAMBRIDGE O κ. Stephen Taylor, εκπαιδευτικός σύμβουλος των εξετάσεων Cambridge University, αναμένεται να επισκεφτεί τα σχολεία μας με σκοπό την ενημέρωση και καθοδήγηση των υποψηφίων Lower και Proficiency μέσα από ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια συμβουλευτικού χαρακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς. 
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ CAMBRIDGE Για 3η συνεχή χρονιά, οι υποψήφιοί μας των εξετάσεων Cambridge Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τις εξετάσεις τους σε εξεταστικό κέντρο αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Πρόκειται για μία από τις παροχές του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS του οποίου είμαστε μέλη.
 

ie-book ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ 
Σας παρακαλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν συστηματικά κάθε εβδομάδα το καταπληκτικό αυτό εργαλείο μάθησης. Εάν κάποιοι γονείς έχουν απορίες για τη χρήση του ή θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία. Εάν κάποιοι μαθητές δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι θα μπορούν να κάνουν εξάσκηση στα σχολεία μας εφόσον πρώτα απευθυνθούν στη γραμματεία του σχολείου.
 

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Και φέτος για τα επίπεδα A, B, C και D CLASS έχουμε δημιουργήσει μία δανειστική βιβλιοθήκη (Book Club) μέσα στην τάξη. Ο λόγος που ξεκινήσαμε τη διαδικασία αυτή είναι γιατί θεωρούμε ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων ανοίγει καινούριους ορίζοντες ειδικά σε μία εποχή όπου η τεχνολογία (βιντεοπαιχνίδια, ίντερνετ, τηλεόραση) τείνει να αποξενώσει τον άνθρωπο. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα δανείζονται ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη. Πρέπει να το διαβάσουν και έπειτα να συμπληρώσουν ένα έντυπο όπου γράφουν μια περίληψη και τη γνώμη τους για το βιβλίο αυτό. Μετά το Πάσχα, τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις πάνω σε 10 από τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Όσα παιδιά απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, θα μπουν σε κλήρωση και το βραβείο θα είναι ένα netbook.

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο