Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Μαραθώνια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των σχολείων μας στο κινηματοθέατρο Cineland Pantelis. Τιμήσαμε με τρεις ξεχωριστές γιορτές, χωρισμένες ανά επίπεδα, τη φετινή επέτειο 400 χρόνων από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με θέατρο, ποίηση και αναγνώσεις γεμίζοντας τρεις φορές τη μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου. Οι μαθητές όλων των επιπέδων από Juniors έως Proficiency έδωσαν των καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής σε θεατρικές διασκευές των έργων «Άμλετ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μάκβεθ» και «Ιούλιος Καίσαρας», καθώς επίσης και απαγγελίες των περίφημων σονέτων του μεγάλου λογοτέχνη. Μία ακόμη λογοτεχνική επέτειος που τιμήθηκε ήταν αυτή των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βρετανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Roald Dahl. Η επέτειος τιμήθηκε με ειδική προβολή, για φιλανθρωπικό σκοπό, της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου «O Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», σε συνεργασία με το κινηματοθέατρο Cineland Pantelis. Οι γιορτές πλαισιώθηκαν από τις καθιερωμένες απονομές αριστείων, βραβείων πρωτευσάντων μαθητών με αναμνηστική πλακέτα, και κορνιζωμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Lower και Proficiency, προσφορά των σχολείων μας. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή στα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying των κορνιζωμένων τιμητικών διπλωμάτων του Βρετανικού Anti-Bullying Βραβείου «Νταϊάνα» στη μνήμη της πριγκίπισσας της Ουαλίας, υπογεγραμμένα από τον π. Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ & ANTI-BULLYING

ΔΡΑΣΗ “KEEPSMILING”

Στα πλαίσια του Έτους Εθελοντισμού του Δικτύου QLS "Keep Smiling: From Children To Children", που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία φέτος σε όλη την Ελλάδα, υλοποιήθηκε το εορταστικό Project “Keep Smiling” («Συνέχισε Να Χαμογελάς») από 1-22 Δεκεμβρίου για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Φιλόπτωχου Ταμείου. Συνολικά 2,5 τόνοι αγαθών συγκεντρώθηκαν για τους παραπάνω φορείς από τα σχολεία μας σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο. Στα πλαίσια της δράσης αλλά και της συνεχιζόμενης για τρίτη χρονιά Anti-Bullying Εκστρατείας μας, οι μαθητές συνόδευσαν κάθε τσαντούλα αγαθών με μία κάρτα που φέρει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας που έλαβαν τη βοήθεια αυτή. Κατά την ολοκλήρωση της δράσης, η Ομάδα Εθελοντών Anti-Bullying μαζί με επιπλέον μαθητές φόρτωσαν τις τσαντούλες με τα αγαθά στα οχήματα των φορέων.        

 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Οι ετήσιες Μεγάλες Κληρώσεις των Κέντρων μας για τη στήριξη κοινωνικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο με συνολικά 125 δώρα. Τα δώρα που έλαβαν οι μεγάλοι τυχεροί ήταν το διαδραστικό ρομπότ BB-8 Star Wars, 2 αντίτυπα από το νέο «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» με το αυτόγραφο του συγγραφέα και 2 δωροεπιταγές ηλεκτρικών ειδών αξίας €100.

                                                                                                                                                                                                                               ΔΩΡΕΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Εδώ και 41 χρόνια, απλώνουμε το χέρι στο συνάνθρωπο τόσο εντός όσο κι εκτός των συνόρων της χώρας μας. Έτσι και φέτος, με την πολύτιμη συμβολή των μαθητών μας, φροντίσαμε να ενισχύσουμε οργανισμούς και συλλόγους που σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Μέσα από τις εορταστικές κληρώσεις μας, την προβολή ταινίας και τις συμμετοχές στα καθιερωμένα μας Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, συγκεντρώσαμε το σημαντικό ποσό των €2456 που προσφέρθηκε σε επιλεγμένους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν στα σχολεία μας σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο για να ευχαριστήσουν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Συγκεκριμένα, έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος κος Μαρινάκης για τον Δήμο Ρεθύμνου, η κα Μαρκουλάκη για το Χαμόγελο του Παιδιού, η κα Μοσχονά για τον Σύλλογο Αγάπη, ο κος Τσαχάκης για τον Σύλλογο ΑΜΕΑ, η κα Κυδωνάκη και ο κος Τσουντάνης για το Ειδικό Σχολείο. Το ποσό διατέθηκε ως εξής: €500 Δήμος Ρεθύμνου για οικονομικά αδύναμους μαθητές, €300 Σύλλογος Αγάπη, €200 Χαμόγελο του Παιδιού, €200 Ειδικό Σχολείο, €200 Σύλλογος ΑΜΕΑ και €1056 ACTIONAID για την αναδοχή 4 παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Επιπλέον, από τη διάθεση ειδών UNICEF συγκεντρώθηκαν €243,60 για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING“SHAKESPEAREVS. BULLIES”

Στα πλαίσια του Έτους Εθελοντισμού του QLS “Keep Smiling: From Children To Children”, σχολεία-μέλη του Δικτύου ανά την Ελλάδα υλοποίησαν για τον Ιανουάριο 2017 το “Shakespeare VS. Bullies” Art Project! Πρόκειται για μία ακόμη δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών κατά του bullying, όπου κλήθηκαν να δημιουργήσουν ποστερ εμπνευσμένα από τη φράση του Σαίξπηρ “Love all, trust a few. Do wrong to none.”  (“Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους. Nα μη βλάπτεις κανέναν.”). Παράλληλα, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τιμήθηκε και πάλι από τα σχολεία μας η επέτειος 400 χρόνων από το θάνατο το μεγάλου Βρετανού λογοτέχνη. Αφού συγκεντρώθηκαν όλες οι συμμετοχές, οι μαθητές-μέλη της Ομάδας Εθελοντών  Anti-Bullying “QLS Smilers” συναντήθηκαν κι έγιναν “art curators” (επιμελητές τέχνης) με σκοπό να επιλέξουν και να βραβεύσουν τις πιο εμπνευσμένες συμμετοχές μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Κατόπιν, επιμελήθηκαν αντίστοιχη θεματική έκθεση στους χώρους των σχολείων μας με όλες τις συμμετοχές. Οι δημιουργοί των οποίων τα ποστερ ξεχώρισαν έλαβαν από ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ “JANEAUSTENVS. BULLIES”

Φέτος, τιμούμε τα 200 χρόνια από το θάνατο της μεγάλης Βρετανίδας συγγραφέως ρομαντικών μυθιστορημάτων, JaneAusten. Με αφορμή την γιορτή αγάπης της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της Jane Austen με ένα ακόμα εμπνευσμένο Anti-Bullying project! Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τη συγγραφέα και το έργο της, κλήθηκαν να δημιουργήσουν τη δική τους Anti-Bullying κάρτα Αγίου Βαλεντίνου με ένα απόφθεγμά της. Και πάλι, η Ομάδα μας Εθελοντών Anti-Bullying θα αναλάβει να ξεχωρίσει τις πιο εμπνευσμένες συμμετοχές που θα βραβευθούν με αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής!

 

ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2017

Είμαστε αποδέκτες μίας ακόμη μεγάλης διάκρισης, 6 μήνες μετά την κατάκτηση του Anti-Bullying Βραβείου «Νταϊάνα»! Είναι μεγάλη μας τιμή να βρίσκεται ο Διευθυντής Σπουδών μας, Φρεντ Φήταμ, ανάμεσα στους 3 φιναλίστ της Ελλάδας (από συνολικά πάνω από 1,200 συμμετοχές παγκοσμίως) στην κατηγορία Βραβείου Κοινωνικού Αντίκτυπου των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017 του Βρετανικού Συμβουλίου, που θα απονεμηθούν τον Μάρτιο στην Αθήνα. Η διάκριση αυτή αφορά αποφοίτους Βρετανικών πανεπιστημίων οι οποίοι κάνουν τη διαφορά με καινοτόμες ιδέες και δράσεις στη χώρα τους.

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  (20 ωρών)

Σε συνέχεια της περυσινής διήμερης εκπαίδευσης πάνω στο πρόγραμμα «Μαθαίνω Να Μαθαίνω με το QLS» φέτος τα σχολεία-μέλη της Κρήτης, που ανέρχονται πλέον σε 3, θα παρακολουθήσουν το 2ο μέρος της εκπαίδευσης αυτής με ακόμη ένα διήμερο σεμινάριο στις 4 & 5 Μαρτίου. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από το Computer Academy. Στην εκπαίδευση θα συμμετάσχουν η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό μας.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ QLS

Το Δίκτυο QLS, με πρόεδρο την κα Ασημένια Φήταμ, κλείνει φέτος 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας και μαζί με τα 31 σχολεία-μέλη που μετράει πανελλαδικά συνεχίζει να υλοποιεί νέες καινοτόμες ιδέες! Η πρώτη για φέτος ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 4 & 5 Φεβρουαρίου με guest ομιλητή τον κ. Michael Carrier, ειδικό σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας, ο οποίος έκανε 2 εξαιρετικές παρουσιάσεις αποκλειστικά για τα μέλη του Δικτύου QLS.           

ΗΜΕΡΙΔΑ ELTNEWS

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό μας έδωσε το «παρών» στα επιμορφωτικά σεμινάρια του διοργάνωσε στην πόλη μας το περιοδικό ELTNEWS με την εξής θεματολογία: «Η τάξη μου με ένα παιδί Asperger», «Προσεγγίζοντας τα Αγγλικά για μαθητές με δυσλεξία» και «Οι μαθητές μιλούν μέσα από τις ζωγραφιές τους». 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ BURLINGTONBOOKS

Ο εκδοτικός οίκος Burlington Books διοργάνωσε το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο "Η ενδυνάμωση του μαθητή μέσα από τις σχέσεις σχολείου και οικογένειας" που εισηγήθηκε η Δρ. Ελένη Λιβανίου στο Ρέθυμνο την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Η Διεύθυνση και το προσωπικό μας ήταν εκεί.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ 2017

Επιστρέφουμεμε τους μαθητές μας φέτος το καλοκαίρι,μετά από 3 χρόνια, στη Μεγάλη Βρετανία για μία μοναδική 15ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από 18/7 έως 1/8 2017 και πάλι σε ιστορικό ιδιωτικό σχολείο. Παράταση δηλώσεων συμμετοχής έως Παρασκευή 3 Μαρτίου. Ενημερωτικό υλικό διατίθεται στη Γραμματεία. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDU4SCHOOLS

Όπως σας ενημερώσαμε από την έναρξή της σχολικής χρονιάς, τον Ιανουάριο τα σχολεία μας προχώρησαν στην ψηφιακή εποχή με την πλατφόρμα edu4schools, που δικτυώνει μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικό -γραμματεία και Διεύθυνση των σχολείων. Γονείς και μαθητές θα έχουν άμεση πρόσβαση online σε βαθμολογία, σχόλια, ύλη, απουσίες, οικονομικά και πολλά άλλα από οποιαδήποτε συσκευή! Έχει αποσταλεί SMS στο κινητό σας (μητέρα και πατέρας του μαθητή) για πρόσκληση εγγραφής στην πλατφόρμα. Παρακαλούμε εάν δεν έχετε ήδη λάβει SMS να ενημερώσετε τη Γραμματεία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Για μία ακόμη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα μας σεμινάρια για τους υποψήφιους των εξετάσεων Michigan καθώς επίσης και τεστ προσομοίωσης προφορικού λόγου και αξιολόγηση εκθέσεων των μαθητών συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς.                                                                                                       

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ CAMBRIDGE

Για 5η συνεχή χρονιά, οι υποψήφιοί μας των εξετάσεων Cambridge Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τις εξετάσεις τους σε εξεταστικό κέντρο αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Πρόκειται για μία από τις παροχές του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS του οποίου είμαστε μέλη.

ie-book ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ                                                                                                 

Σας παρακαλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν συστηματικά κάθε εβδομάδα το καταπληκτικό αυτό εργαλείο μάθησης. Εάν κάποιοι γονείς έχουν απορίες για τη χρήση του ή θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία. Εάν κάποιοι μαθητές δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι θα μπορούν να κάνουν εξάσκηση στα σχολεία μας εφόσον πρώτα απευθυνθούν στη γραμματεία του  σχολείου.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FACEBOOK

Κατά τη διάρκεια των γιορτών πραγματοποιήσαμε για 3η συνεχή χρονιά εορταστικό Anti-Bullying διαγωνισμό στη σελίδα μας στο Facebook με δώρο το ΝΕΟ συλλεκτικό «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» με το ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Τζέφ Κίνι. Φετινή τυχερή ήταν η μαθήτρια Δάφνη Δαράκη!

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, FACEBOOK& TWITTER                                                                                            ΚάνετεLikeστη διεύθυνση www.facebook.com/AsimeniaFeatham για να ενημερώνεστε πάνω στις τελευταίες δραστηριότητές μας. Η ολοκαίνουργια και πρόσφατα ανανεωμένη ιστοσελίδα μαςwww.featham.grσας περιμένει!Μέσα από τις σελίδες της σκοπεύουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα και τις δραστηριότητές μας. H ιστοσελίδα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό. Διαθέτουμε και σελίδα στο Twitter όπου μπορέιτε να μας ακολουθήσετε στη διεύθυνση www.twitter.com/FeathamSchools.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

Proficiency: Νεοφώτιστος Εμμανουήλ, Μαύρος Εμμανουήλ, Κουτάντος Κωνσταντίνος, Μανδακάκης Αρτέμιος, Γαϊτανίδη-Σακελαράκη Ναταλία

IELTS: Μπουραντάς Νικόλαος-Αλέξανδρος, Τζέτζος Κίμων, Αναγνωστάκη Μαρία-Γκλόρια

Lower: Κουκουράκη Χρυσή, Πασπαράκη Μαρίνα, Αυγουστάκη Αικατερίνη   

 

DEBATECLUB

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ DEBATES

Τον Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκε το 1ο Debate με θέμα «Να καταργηθεί η εργασία του μαθητή στο σπίτι;». Τον Μάρτιο, ακολουθεί το 2ο με θέμα «Είναι και οι εκφοβιστές θύματα;» που θα πραγματοποιηθεί ενδοσχολικά με σχολεία-μέλη του Δικτύου QLS ενώ τον Ιούνιο θα ακολουθήσει τουρνουά Debate σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TESOL

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Αθήνα και στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Συνεδρίου Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης TESOL θα δώσει ομιλία η κα Ασημένια Φήταμ με θέμα

“MindAgainstMind. Debates: The Ultimate Challenge for Foreign Language Learners”

Debates: Η Απόλυτη Πρόκληση για τους Μαθητές Ξένων Γλωσσών”).

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2017

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PALSO

Για τους μαθητές των τάξεων B-JR, AB-JR, A, B, C προτείνουμε τις εξετάσεις PALSO, οι οποίες χαρακτηρίζονται από συνεχή, συνεπή και αδιάβλητη διεξαγωγή και είναι αναγνωρισμένες από το ICC (Διεθνής Οργανισμός Πιστοποίησης) με αντιστοιχία στα επίπεδα του CommonEuropeanFramework.

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PALSO:

1. Έρχονται ως συνέχεια και συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

2. Είναι έγκυρες εκπαιδευτικά και επιστημονικά άρτιες και καλύπτουν τις πλέον αυστηρές  προδιαγραφές του CommonEuropeanFramework (Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου) .

3. Είναι φιλικές προς τους μαθητές και εξετάζουν την ξένη γλώσσα ως μέσον επικοινωνίας.

4. Διεξάγονται 100% αδιάβλητα, ταυτόχρονα και ομοιόμορφα σε δημόσια σχολεία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

5. Εξοικειώνουν τους μαθητές με τη διαδικασία των εξετάσεων από τις μικρότερες τάξεις και τους δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνουν τις γνώσεις του με χιλιάδες άλλους υποψηφίους.

6. Δίνουν την ευκαιρία για επανάληψη και εμπέδωση της ύλης που έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

7. Επιβραβεύουν τους μαθητές ηθικά με αίσθημα επιτυχίας για τους κόπους όλης της χρονιάς.

8. Είναι αναγνωρισμένες από τον Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης ICC.

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο