Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2016

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΗΤΑΜ»

Σας ενημερώνουμε πως στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόοδο των μαθητών μας, αναπτύξαμε συνεργασία με το πλέον καινοτόμο πρόγραμμα μελέτης σχολικών μαθημάτων Μελέτη Οn line, τεκμηριωμένο επιστημονικά στη θεωρία των μαθησιακών τύπων και την ταξινομία του Βloom....

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΗΤΑΜ»

Σας ενημερώνουμε πως στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόοδο των μαθητών μας, αναπτύξαμε συνεργασία με το πλέον καινοτόμο πρόγραμμα μελέτης σχολικών μαθημάτων Μελέτη Οn line, τεκμηριωμένο επιστημονικά στη θεωρία των μαθησιακών τύπων και την ταξινομία του Βloom. Καινοτομούμε για ακόμη μια φορά, εξασφαλίσαμε και προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές μας από Γ’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου πρόσβαση στο πρόγραμμα Μελέτη Οn line Αt Home ΔΩΡΕΑΝ για 1 μήνα. Είμαστε μπροστά στις εξελίξεις και παρέχουμε στους μαθητές μας υψηλές υπηρεσίες εκπαίδευσης με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Παρακαλούμε περάστε από τη Γραμματεία για να πάρετε την Κάρτα Δώρου με τις οδηγίες και τους κωδικούς πρόσβασης στο πρόγραμμα αυτό. Η κάρτα ισχύει για 1 μήνα με έναρξη από τις 24 Φεβρουαρίου 2016.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Επετειακό χαρακτήρα είχε η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας καθώς γιορτάσαμε τα 40 χρόνια λειτουργίας μας μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα του κινηματοθέατρου Cineland Pantelis που γέμισε από κόσμο 3 φορές! Η γιορτή πλαισιώθηκε από απονομές αριστείων, κορνιζωμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Lower και Proficiency αλλά και βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών με βραβεία που έφεραν τα ονόματά τους χαραγμένα σε αναμνηστική πλακέτα. Όπως πάντα, το πρόγραμμα ήταν πολυδιάστατο με χορό, τραγούδι, θέατρο και σκετς. Ξεχώρισαν οι ακόλουθες θεατρικές μεταφορές, όλες σε Αγγλικό κείμενο:

  • «Η Αλίκη Στη Χώρα Των Χριστουγέννων», εορταστική διασκευή αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την έκδοση του αυθεντικού βιβλίου του Λούις Κάρολ.
  • «Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα», μεταφορά αφιερωμένη στα 170 χρόνια από την έκδοση της παιδικής αυτής ιστορίας και στα 210 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου παραμυθά Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν.
  • «Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης», το γοτθικό παραμύθι του Tim Burton όπου Halloween και Χριστούγεννα γίνονται ένα!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέσα από το Project “Living With A Smile” («Ζώντας Με Χαμόγελο») στηρίξαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρεθύμνου για 4η φορά με πάνω από 2 τόνους αγαθών! Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές για κάθε τσαντούλα αγαθών που προσέφεραν, κλήθηκαν να γράψουν μία θετική σκέψη προσδίδοντας έτσι ακόμα περισσότερη θετική αύρα στο όλο εγχείρημα. Με αυτό τον τρόπο θελήσαμε να τονίσουμε στους μαθητές μας πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την αισιοδοξία μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το Project ολοκληρώθηκε στις 21 και 22 Δεκεμβρίου σε Ατσιπόπουλο και Ρέθυμνο αντίστοιχα, όταν η Ομάδα Εθελοντών Anti-Bullying, μαζί με έξτρα βοηθούς, φόρτωσε τα αγαθά στο όχημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Οι ετήσιες Μεγάλες Κληρώσεις των Κέντρων μας για τη στήριξη κοινωνικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο με συνολικά 122 δώρα. Τα μεγάλα δώρα που έλαβαν οι μεγάλοι τυχεροί ήταν το διαδραστικό ρομπότ BB-8 Star Wars, 2 αντίτυπα από το νέο «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» με το αυτόγραφο του συγγραφέα, 3 Tablet και 2 δωροεπιταγές ηλεκτρικών ειδών αξίας €75. Τα έσοδα από τις κληρώσεις αλλά και διάφορα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που έπαιξαν οι μαθητές, ανήλθαν στα €2.856, ποσό που διατέθηκε όπως κάθε χρόνο σε επιλεγμένους κοινωφελείς οργανισμούς τοπικής και διεθνούς εμβέλειας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Με ένα workshop (εργαστήρι) 4 ωρών το Σάββατο 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε για φέτος η επιμόρφωση του προσωπικού μας με θέμα την «Η Εφαρμογή του Προγράμματος Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP (QLS Learning Profile) στη Διδασκαλία». Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο τη διεξαγωγή του τεστ Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP στους μαθητές μας και τις ατομικές συνεδρίες με τους γονείς τους, είμαστε πλέον σε θέση να έχουμε ακριβή εικόνα του μαθησιακού χάρτη του κάθε τμήματος. Με αυτό το εργαλείο στα χέρια μας, έχουμε ήδη προχωρήσει στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία μέσα στην τάξη όπου λαμβάνεται υπ’ όψιν το μαθησιακό προφίλ κάθε μαθητή για την ανάλογη προσαρμογή των ασκήσεων.

ΔΩΡΕΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Μαζί με τους μαθητές και το προσωπικό μας, φροντίσαμε και φέτος που γιορτάζουμε 40 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας. Όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώσαμε ένα χρηματικό ποσό που προσφέρθηκε σε επιλεγμένους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν το «παρών» στα Κέντρα μας σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο όπου ευχαρίστησαν από κοντά τους μαθητές και τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Συγκεκριμένα, έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης (Δήμος Ρεθύμνου), η κα Μαρκουλάκη (Χαμόγελο του Παιδιού), η κα Τζοβενή και η κα Λιοδάκη (Παιδικά Χωριά SOS), η κα Μοσχονά (Σύλλογος Αγάπη), η κα Κυδωνάκη (Ειδικό Σχολείο), και ο κος Τσαχάκης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Νικόλαο Νικηφόρο (Σύλλογος ΑΜΕΑ). Το ποσόν που συγκεντρώθηκε από τα Κέντρα μας ανήλθε στα €2856 και μοιράστηκε ως εξής: €500 Δήμος Ρεθύμνου για οικονομικά αδύναμους μαθητές, €300 Χαμόγελο του Παιδιού, €300 Παιδικά Χωριά SOS, €300 Σύλλογος Αγάπη, €200 Σύλλογος AMEA, €200 Ειδικό Σχολείο και €1056 ACTIONAID (αναδοχή 4 παιδιών). Επιπλέον, από τη διάθεση ειδών UNICEF, συγκεντρώθηκε το ποσό των €417 για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ QLP

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Capsis στη Θεσσαλονίκη, διενεργήθηκαν εξετάσεις γραπτές και προφορικές από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας για τη χορήγηση της πιστοποίησης στα σχολεία μέλη του Δικτύου QLS πάνω στην εφαρμογή του προγράμματος Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP. Στις εξετάσεις για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση έλαβε μέρος μαζί με άλλα μέλη του Δικτύου QLS και η κα Ασημένια Φήταμ από τη Διεύθυνση των Κέντρων μας.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ QLS

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου η Διεύθυνσή μας έδωσε το «παρών» στην πρώτη για φέτος Ολομέλεια του Δικτύου Ποιοτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του διημέρου, αναλύθηκαν θέματα εκπαιδευτικά και μάρκετινγκ, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς υλοποίηση και οργανώθηκε το πλάνο του QLS για τις δραστηριότητες, τα project και τις αποκλειστικές παροχές που θα κάνουν τη διαφορά την επόμενη σχολική χρονιά!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Ημερίδα με θέμα την πιστοποίηση των επαγγελματικών Αγγλικών πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Express Publishing σε συνεργασία με το Βρετανικό πανεπιστήμιο Greenwich και τον φορέα πιστοποίησης Unicert. Στην ημερίδα, όπου η Διεύθυνση και το προσωπικό μας έδωσαν το «παρών», παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι νέες εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών Αγγλικών από το University of Greenwich που καλύπτουν 120 διαφορετικά επαγγέλματα όπως Λογιστική, Κομμωτική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ιατρική κ.ά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το εκπαιδευτικό προσωπικό μας θα δώσει το «παρών» στα Χανιά, στα επιμορφωτικά σεμινάρια του διοργανώνει το περιοδικό ELT NEWS με την εξής θεματολογία: «Η τάξη μου με ένα παιδί Asperger», «Προσεγγίζοντας τα Αγγλικά για μαθητές με δυσλεξία» και «Οι μαθητές μιλούν μέσα από τις ζωγραφιές τους».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Για μία ακόμη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα μας σεμινάρια για τους υποψήφιους των εξετάσεων Michigan καθώς επίσης και τεστ προσομοίωσης προφορικού λόγου και αξιολόγηση εκθέσεων των μαθητών συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ CAMBRIDGE

Για 4η συνεχή χρονιά, οι υποψήφιοί μας των εξετάσεων Cambridge Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τις εξετάσεις τους σε εξεταστικό κέντρο αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Πρόκειται για μία από τις παροχές του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS του οποίου είμαστε μέλη.

ie-book ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Σας παρακαλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν συστηματικά κάθε εβδομάδα το καταπληκτικό αυτό εργαλείο μάθησης. Εάν κάποιοι γονείς έχουν απορίες για τη χρήση του ή θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία. Εάν κάποιοι μαθητές δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι θα μπορούν να κάνουν εξάσκηση στα σχολεία μας εφόσον πρώτα απευθυνθούν στη γραμματεία του σχολείου.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Και φέτος για τα επίπεδα A, B, C και D CLASS έχουμε δημιουργήσει μία δανειστική βιβλιοθήκη (Book Club) μέσα στην τάξη. Ο λόγος που ξεκινήσαμε τη διαδικασία αυτή είναι γιατί θεωρούμε ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων ανοίγει καινούριους ορίζοντες ειδικά σε μία εποχή όπου η τεχνολογία (βιντεοπαιχνίδια, ίντερνετ, τηλεόραση) τείνει να αποξενώσει τον άνθρωπο. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα δανείζονται ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη. Πρέπει να το διαβάσουν και έπειτα να συμπληρώσουν ένα έντυπο όπου γράφουν μια περίληψη και τη γνώμη τους για το βιβλίο αυτό. Μετά το Πάσχα, τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις πάνω σε 10 από τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Όσα παιδιά απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, θα μπουν σε κλήρωση και το βραβείο θα είναι ένα netbook.

ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK & ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κάνετε Like στη διεύθυνση www.facebook.com/AsimeniaFeatham για να ενημερώνεστε πάνω στις τελευταίες δραστηριότητές μας. Για όλα μας τα αποτελέσματα, τη μηνιαία πρόοδο των παιδιών σας, τα νέα μας, φωτογραφικό υλικό και γενικές πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα μας www.featham.gr.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ PROFICIENCY Γ2 & LOWER B2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

Λιμπιτάκη Στυλιανή, Αποστολάκης Γεώργιος, Μαύρος Εμμανουήλ, Νεοφώτιστος Εμμανουήλ, Δαβράδου Χρυσή, Αντωνάκης Γεώργιος.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PALSO

Για τους μαθητές των τάξεων B-JR, AB-JR, A, B, C προτείνουμε τις εξετάσεις PALSO, οι οποίες χαρακτηρίζονται από συνεχή, συνεπή και αδιάβλητη διεξαγωγή και είναι αναγνωρισμένες από το ICC (Διεθνής Οργανισμός Πιστοποίησης) με αντιστοιχία στα επίπεδα του Common European Framework.

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PALSO:

  1. Έρχονται ως συνέχεια και συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  2. Είναι έγκυρες εκπαιδευτικά και επιστημονικά άρτιες και καλύπτουν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές του Common European Framework.
  3. Είναι φιλικές προς τους μαθητές και εξετάζουν την ξένη γλώσσα ως μέσον επικοινωνίας.
  4. Διεξάγονται 100% αδιάβλητα, ταυτόχρονα και ομοιόμορφα σε δημόσια σχολεία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Κύπρο.
  5. Εξοικειώνουν τους μαθητές με τη διαδικασία των εξετάσεων από τις μικρότερες τάξεις και τους δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνουν τις γνώσεις του με χιλιάδες άλλους υποψηφίους.
  6. Δίνουν την ευκαιρία για επανάληψη και εμπέδωση της ύλης που έχουν διδαχθεί οι μαθητές.
  7. Επιβραβεύουν τους μαθητές ηθικά με αίσθημα επιτυχίας για τους κόπους όλης της χρονιάς.

* Όσοι δίνουν ECCE και FCE πληρώνουν για το FCE 130,00 προσφορά του QLS.

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο