ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ANTI-BULLYING 2015

To Σεπτέμβριο του 2014, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ ξεκίνησαν Εκστρατεία Anti-Bullying ανακηρύσσοντας το σχολικό έτος 2014-2015 «Έτος Anti-Bullying». Έκτοτε, όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις των Κέντρων Φήταμ έχουν εστιάσει πάνω στο θέμα της καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού, με πιο πρόσφατη τη Διημερίδα «Σχολική Ζωή, Χαρούμενη Για Όλους» που διεξήχθη το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη.

Στη συγκεκριμένη Διημερίδα, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ αισθάνθηκαν την ανάγκη να μην περιοριστούν μόνο στην ενημέρωση γονέων. Για το λόγο αυτό, αφιέρωσαν τη δεύτερη ημέρα αποκλειστικά στα παιδιά προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα πάνω στο φλέγον θέμα. 
Από το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου, τα 30 μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ που μετράει πολλούς μήνες ενεργού δράσης, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης σε μία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Οι εθελοντές, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, το νέο αυτοκόλλητο με μήνυμα και την πρόσκληση στη Διημερίδα σε περαστικούς συμπολίτες αλλά και σε τουρίστες εξασκώντας έτσι τα αγγλικά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε συνέχεια αντίστοιχης ενέργειας από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μαραθώνια Χριστουγεννιάτικη Anti-Bullying Γιορτή, αυτή τη φορά οι εθελοντές ξεπέρασαν τον εαυτό τους συγκεντρώνοντας μέσα σε ένα πρωινό πάνω από 500 υπογραφές στήριξης της Εκστρατείας Anti-Bullying και του έργου τους! Η Ομάδα Εθελοντών, που πλαισίωσε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου με την ακούραστη συνεισφορά της, ήταν πραγματικά αξιέπαινη και κατέπληξε όσους μικρούς και μεγάλους βρέθηκαν στο πέρασμά της. 
Το απόγευμα του Σαββάτου, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ είχαν τη χαρά να υποδεχτούν την ψυχολόγο-εκπαιδευτικό-συγγραφέα Βικτωρία Πρεκατέ για ομιλία-συζήτηση αποκλειστικά για γονείς. Πρόκειται για τη γυναίκα που πριν πολλά χρόνια έφερε στη χώρα μας την έννοια Anti-Bullying με πλούσιες δράσεις αφύπνισης στο βιογραφικό της. Την επόμενη ημέρα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος της Διημερίδας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, με 2 ξεχωριστές βιωματικές συναντήσεις από την κα Πρεκατέ αποκλειστικά για παιδιά 9-12 ετών και εφήβους 13-16 ετών. Με τον μοναδικό βιωματικό της τρόπο, η ομιλήτρια αποσαφήνισε το τι είναι και τι δεν είναι bullying, έδειξε στα παιδιά τρόπους καλλιέργειας της αυτοεκτίμησης και τους έμαθε τεχνικές αντιμετώπισης καταστάσεων εκφοβισμού! Η κα Πρεκατέ, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, καθήλωσε γονείς και μαθητές με τον τεκμηριωμένο λόγο, την αμεσότητα, την απλότητα, τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές της. Και οι 2 βιωματικές συναντήσεις της δεύτερης ημέρας έκλεισαν μουσικά με αποκλειστική Guest εμφάνιση του Dope MC (Γιώργο Γιακούμπη) των Stavento, ο οποίος έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού μέσα από τραγούδια hip-hop που ξεσήκωσαν τα παιδιά! Τέλος, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ ανακοίνωσαν τη συνέχιση της Εκστρατείας τους και την ερχόμενη σχολική χρονιά, κατά την οποία συμπληρώνουν το 40ό έτος λειτουργίας τους, με νέες δράσεις και εκδηλώσεις που θα κάνουν και πάλι τη διαφορά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.373731486156619.1073741875.138203879709382&type=3

Πίσω

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο