Ιστορικό

Το πρώτο Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΗΤΑΜ ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο το 1976 από τον Frederick-John Featham και την Ασημένια Ταχτατζή Featham.

Μετά από σπουδές στην Αγγλία και διδασκαλία σε κέντρο ξένων γλωσσών της πόλης μας, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το δικό μας σχολείο στην οδό Καλλιρρόης Παρρέν Σιγανού.

Δύο χρόνια αργότερα, μεταφερθήκαμε στη Λεωφόρο Κουντουριώτη 54 και έξι χρόνια μετά, λόγω έλλειψης χώρου, στην οδό Χαρίκλειας Δασκαλάκη 3 όπου μείναμε για 8 χρόνια.

Στη συνέχεια, έγινε το όνειρο μιας ζωής πραγματικότητα και το 1992 αποκτήσαμε την πολυπόθητη ιδιόκτητη στέγη στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη 50, σε ένα χώρο ειδικά μελετημένο για να καλύψει τις ανάγκες ενός πρότυπου εκπαιδευτηρίου στην καρδιά της πόλης.

Το 2008 αποφασίσαμε να επεκταθούμε και, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ανοίξαμε το δεύτερο σχολείο μας στην περιοχή Ατσιποπούλου, στην οδό Σταυριανού Μπίρη. Η απόφασή μας πάρθηκε ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης των υπηρεσιών μας από τη συγκεκριμένη αλλά και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την εξυπηρέτηση των μαθητών μας που διένυαν μεγάλες αποστάσεις για να φοιτήσουν στο σχολείο μας.

To όραμα και η σκληρή δουλειά της Διεύθυνσης μαζί με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και αφοσίωση του προσωπικού μας, καθώς και ο άρτιος εξοπλισμός των άνετων χώρων των σχολείων μας (διαδραστικοί πίνακες , αίθουσες εκδηλώσεων, άνετοι χώροι αναμονής, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ κ.ά.) έχουν συμβάλει στη μεγάλη επιτυχία και καταξίωση των σχολείων μας.

Αποκλείοντας κάθε μορφή ερασιτεχνισμού, στοχεύουμε πάντα στην προσφορά σοβαρού, υπεύθυνου και ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου για να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου μαθητή –νέου ή ενήλικα. Από το 2015, το κεντρικό μας σχολείο κατέχει και τον τίτλο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι όταν ακούμε ότι μαθητές μας διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε όταν η γνώση της αγγλικής γλώσσας έχει συμβάλει στη διάκρισή τους τόσο στο χώρο των σπουδών τους, όσο και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Με βαθιά εκτίμηση,


Frederick-John Featham,
Ασημένια Ταχτατζή Featham
& Fred Featham

Πρωτοπορία

Έχουμε πρωτοπορήσει επανειλημμένα με τα προγράμματα σπουδών που παρέχουμε, την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, τη σειρά μαθημάτων εξ αποστάσεως για μεταφραστές σε όλο τον κόσμο, τα σεμινάρια για την εκπαίδευση καθηγητών αγγλικής που διοργανώνουμε, καθώς και τη συνεργασία που έχουμε με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δράσεις

Κάτι ακόμα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι οι εκδηλώσεις μας, οι εκπαιδευτικές εκδρομές μας στην Αγγλία, καθώς και η συνεργασία μας με ανθρωπιστικούς οργανισμούς, τόσο τοπικούς όσο και διεθνείς όπως UNICEF, ACTIONAID, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Σύλλογος Ηλιαχτίδα, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Σύλλογος Αγάπη, μεταξύ άλλων.

Εκστρατεία και Βραβείο Anti-Bullying

Από το 2014 έχουμε ξεκινήσει τη δική μας Εκστρατεία Anti-Bullying η οποία πλαισιώθηκε από Ομάδα Εθελοντών Anti-Bullying 30 μαθητών μας που υλοποιεί ακούραστα δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης πάνω στο φαινόμενο του εκφοβισμού.  To 2016, ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron μας τίμησε με το Anti-Bullying Βραβείο DIANA, το οποίο απονέμεται στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Βιωματική Μάθηση

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να δημιουργούν λαμβάνοντας μέρος σε debate και διαγωνισμούς που διοργανώνουμε, λογοτεχνικούς (ποίηση) ή καλλιτεχνικούς ,και επιδιώκουμε τη διεύρυνση των γνώσεών τους σε θέματα ιστορίας, τέχνης, μουσικής, λογοτεχνίας, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά κ.ά. Γιορτάζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ημέρες όπως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η Ημέρα Ειρήνης, η Ημέρα Ευχαριστιών αλλά και παραδοσιακούς εορτασμούς από το εξωτερικό όπως το Halloween και το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών. Επίσης, τιμούμε όλες τις σημαντικές επετείους από τον κόσμο της Λογοτεχνίας και τους αγγλόφωνους συγγραφείς του όπως William Shakespeare, Beatrix Potter, Roald Dahl και Charles Dickens, μεταξύ άλλων.

Δίκτυο QLS

Από το 2012, είμαστε μέλη του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services – Ποιότητα σε Υπηρεσίες Γλωσσών). Πρόκειται για ένα Δίκτυο που προσφέρει στα μέλη του αποκλειστικές παροχές, προγράμματα (Τεστ  Πολλαπλής Νοημοσύνης QLP, Σεμιναριακούς Κύκλους «Μαθαίνω Να Μαθαίνω», κ.ά.) και συνεργασίες και συνεχή επιμόρφωση, μεταξύ άλλων. Το 2015, η κα Ασημένια Φήταμ εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δικτύου με τριετή θητεία.

Από γενιά σε γενιά

Το 2016 κλείσαμε 40 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης κάνοντας πάντα τη διαφορά. Αποτελούμε σταθερή αξία παραμένοντας μία οικογενειακή επιχείρηση με τη συμβολή του Fred Featham του νεώτερου και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακούραστα, με αμείωτο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, τις υπηρεσίες μας σε εσάς και τα παιδιά σας.

μάθε πρώτος τα νέα μας

* υποχρεωτικό πεδίο